REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková rajská omáčka s nízkokalorickými penne

První zmínky o rajčatových omáčkách pochází z Itálie z 18. století. Ta “naše” česká rajská omáčka je typická svou nasládlou chutí a připravit se dá na mnoho způsobů. Přestože ji provází pověst tučnějšího pokrmu, my jsme pro vás připravily odlehčenou verzi, díky které nemusíte svou oblíbenou pochoutku z jídelníčku vyřazovat. Stačí klasickou přílohu v podobě těstovin nebo houskového knedlíku nahradit nízkokalorickými konjakovými penne Slim Pasta v nálevu.<br /> <br />


Ingredience:

1x balení Slim Pasta penne v nálevu
200 g hovězí plece
1 polévkové lžíce olivového oleje
1,5 polévkové lžíce rýžové mouky
140 g rajčatového protlaku
1 ks mrkve
1 ks cibule
½ celeru
½ stroužku česneku
4 ks hřebíčku
1 lžíce octa
petržel
kuličkové koření, bobkový list
sůl na dochucení


Postup:

Jak na to
Maso spolu s očištěnou zeleninou zalijte asi 1,5 litrem vody a povařte do měkka. Mezitím na olivovém oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli, vmíchejte protlak, minutu restujte a zasypejte rýžovou moukou. Za stálého míchání povařte další půl minuty. Poté vmíchejte vývar z masa, omáčku trošku osolte a přidejte cukr, ocet, hřebíček. Omáčku pak 20 až 30 minut povařte. Přes síto omáčku propasírujte nebo vylovte všechno koření, rozmixujte a dochuťte cukrem, solí či pepřem. Vyjměte penne z obalu, několikrát propláchněte pod studenou vodou, ohřejte je na pánvi nebo v mikrovlnce. Maso nakrájejte na plátky a můžete servírovat.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy