REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový nízkokalorický rýžový nákyp s brusinkami a skořicí

Moučník nebo hlavní jídlo? Rýžový nákyp lze zcela určitě označit za samostatnou kuchařskou disciplínu. Dle chutí a fantazie se dá připravit z ledajakého ovoce. Pokud zrovna nemáte po ruce čerstvé jahody a máte chuť na něco sladkého, připravte si meruňkový nákyp s brusinkami a skořicí. Konjaková rýže Slim Pasta vám díky téměř nulovým kaloriím dovolí začít mlsat a jen tak nepřestat.


Ingredience:

2x balení konjakové Slim Pasta rýže bez nálevu
1 plechovka konzervovaných meruněk
500 ml mléka
1 PL medu na ochucení
150 g tvarohu
1 – 2 vejce
hrst brusinek
mletá skořice
máslo na vymazání


Postup:

Menší zapékací misku důklad vymažte máslem. V kastrůlku na mírném ohni zahřívejte mléko. Rýži vyjměte z obalu, vložte do kastrůlku s mlékem a pár minut míchejte, dokud rýže trochu nenabobtná. Poté sundejte z plotny a nechte chvilku vychladnout. Vmíchejte žloutky a po chvíli také sníh z bílků, brusinky a dle chuti namletou skořici. V misce utřete nízkotučný tvaroh s medem a meruňky nakrájejte na slabé plátky. Do formy rozložte třetinu rýžové směsi, obložte vrstvou meruněk a potřete tvarohem. To ještě jednou zopakujte a zakončete vrstvou rýže. Pokapejte trochou změklého másla, dejte do trouby na 45 min a pečte dozlatova na 180°C.


Odkazy:
https://www.slimpasta.cz/recepty/merunkovy-ryzovy-nakyp-s-brusinkami-a-skorici/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy