REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin

Autor: lukas cirjak
Z hroznové šťávy a kukuřičného škrobu připravený chutný dezert nejen pro vegany. Lze dobarvit potravinářskou barvou, ale tu lze vynechat. Doporučuje se servírovat s Lotuskami, omáčkou se slaného karamelu a karamelizovanými ořechy.


Ingredience:

500 ml hroznové šťávy
80 g kukuřičného škrobu
špetka potravinářské fialové barvy (nemusí být)


Postup:

Ako prvé odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús).

Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame.

Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme.

Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút.

Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi.


Doporučení:


Odkazy:
MOJE RCEPTY https://www.youtube.com/channel/UCmwUOGZGPSVkEgqGaxLeJxw?sub_confirmation=1

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy