REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celozrnné špaldové bagety se sušenými rajčaty

Autor: lukas cirjak
Další z vyzkoušených receptů z mého blogu "lukas cirjak", tentokráte na dvě domácí bagety ze špaldové celozrnné mouky, sušených rajčat... Text i video recept.


Ingredience:

330 g špaldové celozrnné mouky
250 ml vody
50 g sušených rajčat
3 PL oleje
1 lžička krystalového cukru
1 stroužek česneku
špetka mletého černého pepře
4 g sušeného droždí
špetka mletého kmínu
2 lžičky soli


Postup:

Do misky dáme všetky suroviny (sušené paradajky nakrájané na malé kúsky) a vypracujeme cesto.

Cesto prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 1 hodinu, kým cesto nebude dostatočne vykysnuté.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu a vyformujeme – vytvarujeme 2 bagety.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme odpočívať ešte 20 minút.

Medzitým predhrejeme rúru na 200 °C.

Po 20 minútach bagety odkryjeme a dáme piecť na 17-20 minút.

Po upečení bagetky potrieme obyčajným maslom alebo olivovým olejom (kým sú ešte teplé).


Doporučení:


Odkazy:
MOJE RCEPTY https://www.youtube.com/channel/UCmwUOGZGPSVkEgqGaxLeJxw?sub_confirmation=1

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy