REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové sušenky s jahodami a kousky bílé čokolády

Autor: lukas cirjak
Vyskúšaj aj ty tieto jemné a nadýchané sušienky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.


Ingredience:

120 g jahod
2 PL citronové šťávy
180 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
80 g másla
140 g cukru krystalového
115 g měkkého tvarohu
1 vejce
1/2 vanilkového lusku
110 g bílé čokolády
2 PL hladké mouky (do jahod)


Postup:

Jahody nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do misky, přidáme k nim 2 lžíce citronové šťávy, promícháme a necháme odstát.

Do misky dáme mouku, přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Promícháme.

Připravíme těsto. Do misky dáme máslo pokojové teploty a krystalový cukr. Vyšleháme.

Přidáme tvaroh a promícháme. Přidáme připravenou směs mouky a prášku do pečiva. Opět vyšleháme. Přidáme vajíčko a zrníčka z vanilkového lusku. Vyšleháme.

Nakonec přidáme kousky bílé čokolády a ručně pořádně promícháme.

Do nakrájených odstátí jahod přidáme 2 lžíce hladké mouky a zlehka promícháme. Přidáme je do těsta a opět ručně promícháme.

Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku a pomocí kulaté formy nastříkáme na plech kolečka (průměr cca 5-5,5 cm).

Pečeme 13 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 175 ° C.

Sušenky budou jemné a nadýchaně. Přeji dobrou chuť :-)


Doporučení:

youtube.com/watch?v=ouG2johFx2c&t=7s

Poznámka:


Odkazy:
MOJE RCEPTY https://www.youtube.com/channel/UCmwUOGZGPSVkEgqGaxLeJxw?sub_confirmation=1

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy