REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová polévka

Autor: Pavla
Česká klasika, chutná gulášová polévka z povařeného hovězího masa, brambor a dalších surovin, dochucená majoránkou, česnekem a masoxem, zahuštěná moukou.


Ingredience:

olej nebo sádlo
2 cibule
2 velké brambory
0,5 kila předního hovězího (syrové nebo předvařené)
sladká paprika
sůl, pepř
2 stroužky česneku
1 malý protlak
1 masox( nemusí být)
2 lžíce hladké mouky
majoránka


Postup:

Na oleji osmažíme cibuli.
Přidáme hovězí na kostičky 1×1 cm.
Nasypat sladkou papriku a orestovat.
Přidat 2 lžíce hladké mouky, promícháme.
Opepříme, nastrouhat česnek, zalít vodou a vařit do měkka.
Přidat brambory, masox, protlak, česnek a vařit do měkka.
Zahustit moukou. Ozdobit majoránkou.
Krátce povařit.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy