REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová polévka

Autor: Pavla
Pokrm z jednoho hrnce. Polévka připravená z nudliček kapusty, brambor, slaniny či kousku uzeného masa, zeleninového bujónu, česneku a koření, zahuštěná světlou jíškou.


Ingredience:

30 dkg kapusty na nudličky, 3 brambory, kousek uzeného masa nebo slaniny, 1 zeleninový bujon, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, Na jíšku: 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, majoránka


Postup:

Všechny suroviny dáme vařit do jednoho hrnce.
Až budou brambory měkké, zahustíme světlou jíškou.
Nakonec ozdobíme majoránkou.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy