REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka

Autor: Pavla


Ingredience:

300 g hrášku čerstvého nebo mraženého,2 střední brambory,100 g slaniny,1 cibule,česnek,sůl,pepř,olej,1 l ,vývaru,trocha smetany


Postup:

Na oleji osmahneme cibuli a 50 g slaniny.
Přidáme hrášek a brambory na kostičky, orestujeme, přilejeme vývar.
Přidáme česnek, sůl, pepř.
Až budou brambory měkké, část odebereme a zbytek rozmixujeme.
Přidáme smetanu a povaříme.
Na talíři dozdobíme osmaženou slaninou, nerozmixovaným zbytkem hrášku a brambor.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy