REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový perník

Klasický perník zná zřejmě každá z nás. Ochutnejte trošku vylepšený osvěžující perníkový dezert, který není o moc náročnější na přípravu než ten klasický. :)


Ingredience:

1 hrnek cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
2 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
2 tvarohy
cukr moučka podle chuti
2 hrnky pomerančového džusu
1 pudink


Postup:

Nejprve si vytvoříme perníkové těsto tím, že smícháme polohrubou mouku s cukrem, kakaem a kypřícím práškem do perníku. Následně přidáme vejce, olej a mléko. Mícháme dohladka. Těsto vylijeme na vymazaný plech či formu a pečeme na 180C° asi 30 minut.
Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a natřeme na vychladlý perník.
Nakonec pomerančový džus podle chuti přisladíme cukrem a uvaříme v něm sáček vanilkového pudinku. Mírně vychladlý ho natřeme na tvaroh.
Celý perníkový dezert dáme do lednice.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy