REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nebe v hubě

Autor: babca1
Již podle názvu je jasné, že tato sladká dobrota chutná všem milovníkům sladkého. Rozhodně doporučuji vyzkoušet tento recept, určitě si ho zařadíte do svých oblíbených!


Ingredience:

NA TĚSTO:
500 g hladké mouky
200 g másla
200 g cukru
2 ks celá vejce
2 lžíce tekutého medu
2 lžičky mléka
2 lžičky sody

NA KRÉM:
250 g másla
100 g krupicového cukru
300 ml mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamylu
1 lžička vanilkového extraktu

NA OŘECHOVOU NÁPLŇ:
250–350 g vlašských ořechů (lískových), nasekaných nahrubo
120 g másla
80 g krupicového cukru
3 lžíce medu

OSTATNÍ:
150 ml rumu – tuzemáku
papír na pečení….


Postup:

1. Připravíme si krém; kromě másla a vanilky všechny suroviny na krém dáme do hrnce, přivedeme k varu, promícháme, odstavíme ze zdroje tepla, necháme vychladnout, pak do krému vmícháme máslo a vanilku, uložíme v lednici
2. Připravíme si základ, tedy těsto; sodu smícháme s mlékem, ze surovin na těsto vypracujeme těsto, to rozdělíme na dvě stejné části, každou část rozválíme na tenký plát, přeložíme opatrně na plechy vyložené papírem na pečení
3. V troubě vyhřáté na 180 °C upečeme jeden plát, pečeme cca 15 minut, klasicky, pěkně dozlatova, po upečení ji necháme vychladnout
4. Příprava ořechové náplně; smícháme spolu ingredience na náplň, směs opečeme na pánvi dozlatova, pak tuto směs, ještě teplou!, rozložíme na upečený plát, co nám čekal doposud na druhém plechu vyloženém papírem na pečení, dáme do trouby a také upečeme, pak opět necháme plech prochladnout
5. Úplně prochladlý plát bez náplně pokapeme rumem, až rum vsákne, na plát naneseme krém, na krém pak poklademe druhý plát se ořechovou náplní
6. Necháme v lednici do druhého dne, aby se všechny chutě pěkně spojily a dezert zvláčněl.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy