Klasika, zeleninové špízy ochucené bylinkovou marinádou. Takhle je děláme nejčastěji, moc nám chutnají!
Ingredience:
2 ks středně velké cukety
2 ks cibule
2 ks masité barevné papriky
4 ks kukuřice
Na potírání:
5 lžic rostlinného oleje
1 lžíce sušené směsi bylinek
1 lžíce grilovacího koření
trochu citronové šťávy
špetka soli
Postup:
1. Nejprve si přichystáme marinádu, do misky nalijeme olej, přidáme bylinky, sůl a grilovací koření, vše zakápneme citronovou šťávou, zamícháme, necháme chvíli odležet.
2. Omytou, očištěnou zeleninu nakrájíme, papriky na větší čtverečky, cibuli na kolečka, stejně tak cukety a kukuřice.
3. Zeleninu střídavě napícháme na grilovací jehly, potřeme hojně marinádou, necháme chvíli působit.
4. Grilujeme v troubě pod grilem, nebo i na otevřeném grilu, až zelenina změkne. Občas ji potřeme marinádou.
Odkazy: