Belgické vafle, jak je děláme u nás doma. Jsou skvělé se zmrzlinou a šlehačkou, posypané grankem nebo přelité topingem. Moc chutnají i s nakrájeným čerstvým, ale i kompotovaným ovocem.
Ingredience:
175 g hladká mouka
3 ks vejce
150 ml mléka
7 lžic rostlinného oleje
1-2 lžíce krystalového cukru
1/2 lžičky soli
2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh.
2. V míse smícháme nejprve suché ingredience, do nich zamícháme olej, mléko a nakonec i vaječné žloutky, vyšleháme hladké lité těsto na vafle, nakonec do těsta opatrně zapracujeme sníh z bílků
3. Hotové těsto rozlijeme do vaflovače, zaklopíme, pečeme 5 až 6 minut pěkně dozlatova.
4. Vafle podáváme se šlehačkou, zmrzlinou, přelité havorovým sirupem a podobně.
Odkazy: