REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívance podle mojí babči

Autor: babca1
Kynuté lívance s malinami podle receptu mé babičky. Jsou krásně nadýchané, moc a moc dobré. Vřele doporučuji si tento receptík vyzkoušet. Pokud si k lívancům dáte jogurt nebo šlehačku, bude to o to lepší dobrota.


Ingredience:

Na těsto na lívance:
200 g hladké mouky
40 g cukru moučka
30 g droždí
250 ml polotučného mléka
2 ks středně velká vejce
1 ks vanilkový lusk
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce tuku na opečení
moučkový cukr
sůl
Na ozdobu:
250 g malin
200 g malinové zavařeniny
200 ml šlehačky nebo jogurtu – nemusí být
lístky máty
moučkový cukr na posypání


Postup:

1. Vlažné mléko nalijeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vejce, cukr, sůl, dužinu vanilky a vypracujeme hladké těsto, necháme kynout pod utěrkou 30 až 40 minut.
2. Nejlépe teflonovou pánvičku na lívance, tzv. lívanečník, nahřejeme, vymastíme máslem, naběračkou nabíráme těsto, nalijeme do děr lívanečníku, smažíme pozvolna, pěkně z obou stran, dozlatova, ještě na pánvi potíráme lívance máslem
3. Lívance vytáhneme a ještě horké obalíme v moučkovém cukru
4. Lívance natřeme ještě z jedné strany potřeme malinovou zavařeninou a vyskládáme na ně maliny, podáváme jen tak, nebo ještě lívance dozdobíme kopečkem šlehačky nebo jogurtu, zdobíme lístky máty.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy