REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátový chlebík

Tenhle recept jsem vymyslela na minulé Velikonoce. Na poprvé jsem z tohoto ,, těsta , dělala beránka. Strašně nám to zachutnalo a ted ho pečeme stále, ale jako chlebík.


Ingredience:

Špenátovo čočkový chlebík

4 vejce
1 mražený listový špenát
1 a 1/2 hrnku červené čočky
4 stroužky česneku
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
10 dkg šunky bez lepku
10 dkg eidam bez laktózy
3 lžičky mletého lněného semínka
1/2 lžičky mletého kmínu


Postup:

Špenát dáme do většího hrnce a dáme ho vařit. Přidáme 0,3l vody, čočku, drcený česnek a vaříme 10 min.
Směs necháme prochladnout a po té přidáme ostatní ingredience.
Zamícháme, dáme do vymazané a vysypané formičky.,, Uplácáme,, do roviny.
Dáme péct do předehřáté trouby na 160° na 45min.

Moc dobrý s lučinou ( bez laktózy )


Odkazy:
https://www.facebook.com/bezlepkovamargottka/
https://www.srdcemvkuchyni.com/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy