REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová Margita

Tento dort si zamilujete. Já ho vymyslela pro moji maminku k narozeninám a po mojí mamce se i jmenuje. Je lehký, jemný a rozplývá se na jazyku.


Ingredience:

Kokosová Margita❤

Na těsto:

1 hrnek kukuřičné hladké mouky
2 hrnky kokosové moučky
6 lžic mandlové mouky
1/2 hrnku mléka bez laktózy
1 puding vanilka bez lepku Labeta
6 lžic umixovaného xylitolu
6 vajec
1 citron kúra i šťáva
4 lžičky prášku do pečiva Labeta
1/2 změklého másla bez laktózy
špetka soli

Na náplň:

1/2 změklého másla bez laktózy
2 zakysané smetany bez laktózy 250 ml
6 lžic mletého xylitolu
1 lžíce citrónové šťávy
vařený Agar dle potřeby
vanilka dle chuti a obliby
Kůra z 1 citronu

Na vrch dortu na krém

1 hrnek strouhaného kokosu


Postup:

Troubu předehřejeme na 170°C a kulatou dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhaným kokosem.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky a ostatní ingredience vyšleháme do pěny a po té opatrně spojíme obě těsta vařečkou. Vložíme do formy na dorty a dáme péct na 170° do zezlátnutí. Trvá to asi 35 – 45 min

Krém děláme až po vychladnutí korpusu. S krémem musíme pracovat rychle jinak hrudkuje

Máslo, citrón a 6 lžic vařeného agaru ve vodě umixujeme se zakysanou smetanou bez laktózy, vanilkou a umixovaným xylitolem dle chuti.

Po upečení dáme korpus vychladnout. Poté ho v polovině rozkrojíme a vzniknou nám tím dva korpusy.
Horní i dolní díl korpusu můžeme na rozkrojené straně namazat oblíbenou marmeládou, ale není to nutnost.
Připravíme si krém, ten namažeme na korpus. Na to dáme druhý korpus, ten natřeme na vrchu a špachtlí i celý dort do kola. Nakonec celý dort posypeme kokosem a dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.


Odkazy:
https://www.facebook.com/bezlepkovamargottka/
https://www.srdcemvkuchyni.com/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy