REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z mozzarelly

Recept z kuchařky Srdcem v kuchyni<br /> https://www.srdcemvkuchyni.com/<br /> https://www.facebook.com/bezlepkovamargottka/


Ingredience:

Ochutnávka z naší kuchařky Srdcem v kuchyni :)
A naše oblíbená roláda, klidně si jí dáme jen tak nebo s bramborovou,
květákovou či batátovou kaší.

ROLÁDA Z MOZZARELLY

12 kusů

Na těsto:
2 mozzarelly bez laktózy

Na náplň:
1 cibulka
2 hrnky špenátových listů
3 stroužky česneku
špetka soli
1 lučina nadýchaná bez laktózy


Postup:

Na plech si dáme pečící papír a na něj vyskládáme dvě mozzarelly nakrájené na plátky ve dvou řadách vedle sebe.
Takto připravenou mozarellu dáme do trouby na 180°C a počkáme než se rozteče. Po té ji vyndáme z trouby, přebytečná voda z ní odteče na plech. Mozzarellu přenesu na pečícím papíru na prkénko a párkrát ji projedeme válečkem na nudle. Vznikne nám kompaktní placka, kterou naplníme směsí.

Nejrychlejší a nejlepší náplň, ale představivosti se meze nekladou:

Orestujeme cibulku, když zesklovatí, přidáme špenát, česnek podle chuti, taktéž sůl a pepř.
Podusíme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme žervé.

Směs natřeme na placku a zavineme roládu. Pomáháme si pečícím papírem. Utáhneme peč. papírem nebo fólií a dáme na 20 min. do lednice.

skvělá je i česneková s tvarohem nebo s čočkovou pomazánkou


Odkazy:
https://www.facebook.com/bezlepkovamargottka/
https://www.srdcemvkuchyni.com/

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy