REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí škvarková pomazánka

Poctivé české občerstvení, které mají všichni vryté do paměti? Škvarková pomazánka! Je jednoduchá, rychlá a v kombinaci s vajíčkem překvapí jemnou chutí.


Ingredience:

1 balení RACIO Knäckebrot žitný se sezamem
200 g škvarků
4 vejce
1 větší šalotka
1 lžíce hořčice
1 stroužek česneku
1 malý svazek čerstvé pažitky
8 lístků čerstvé majoránky
sůl, pepř z mlýnku podle potřeby


Postup:

Vajíčka uvaříme natvrdo, pomeleme spolu se škvarky, stroužkem česneku a šalotkou. Do pomleté směsi přimícháme hořčici, najemno nakrájenou pažitku, ochutíme solí a kořením. Vše spolu dohladka vymícháme. Natřeme na knäckebrot a ozdobíme podle vlastní fantazie.


Doporučení:

Tip: Pomazánka chutná ještě lépe z domácích vajíček, škvarků a českého česneku!


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy