REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Autor: freshbites
Palačinky, které vás uchvátí! Jsou snadné, stačí pouze ve vašem oblíbeném receptu nahradit část mouky kakaem a delikatesní pochoutka je na světě. Mažte je nutellou nebo karamelovým krémem, plňte je ovocem a nebo je klidně jezte jen tak, protože stejně neodoláte!


Ingredience:

Palačinky:
½ l mléka
2 velká vejce
cca 200 g hladké mouky
50 g kakaa
špetka soli
1 vanilkový cukr (nemusí být)
olej na smažení

Náplň:
karamelou pomazánku nebo nutellu
4 banány
2 jablka
plátek másla
cukr nebo pampeliškový med, citronovou šťávu
trochu kakaa na ozdobu


Postup:

Palačinky:
Do velké mísy nalijeme mléko a metličkou v něm rozmícháme vejce, sůl a postupně i všechnu mouku a kakao na hladké těsto.
Na plotně rozpálíme nepřilnavou nízkou pánev a potřeme ji olejem.
Naběračkou na pánev pomalu lijeme těsto a krouživým pohybem rozléváme tenkou vrstvu po celé ploše pánve.
Palačinku pečeme z jedné strany, dokud těsto nepřestane téct a palačinka se tzv. neodlepí od pánve. Poté palačinku otočíme a opečeme z druhé strany, dokud není řádně propečená. Pozor na připálení, na tmavém těstě je zrakem hůř poznat, kdy je palačinka hotová.
Upečeme všechny palačinky. Z připraveného množství těsta jich bude tak 8 – 14 (podle zručnosti při rozlévání těsta a velikosti pánve. Čím zkušenější kuchař, tím tenčí palačinky).
Náplň:
Banány nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a vše zakapeme šťávou z citronu, aby nám ovoce nezhnědlo.
V rozehřáté pánvi po palačinkách roztopíme trochu másla a přidáme ovoce. Zasypeme podle chuti cukrem nebo medem, a párkrát v pánvi prohodíme, dokud ovoce lehce nezměkne a cukr/med nezkaramelizuje.
Palačinky potřeme karamelovou pomazánkou nebo nutellou, naplníme ovocem, stočíme do ruličky a zlehka posypeme kakaem. Jíme s radostí a chutí až do úplného přecpání!


Odkazy:
Postup: https://www.freshbites.cz/recepty/druh-jidla/dezerty/cokoladove-palacinky-jablky-banany/
Recepty: https://www.freshbites.cz

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy