REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládový dortík s Pedro na ozdobu

Dortík zdobený Pedro bonbonky.


Ingredience:

Těsto:
1 hrnek cukru krupice
¼ hrnku prosetého kakaa
1 ½ hrnku mouky s trochou kypřícího prášku
½ hrnku rozdrcených vlašských ořechů
2 vejce
¾ hrnku mléka
125 g rozpuštěného másla
Poleva:
180 g kvalitní hořké čokolády
1/3 hrnku zahuštěné smetany
Na ozdobu:
Pedro Sovičky


Postup:

Kouskem másla pomažte formu na koláč nebo plech a položte na něj pečící papír. V míse smíchejte cukr, kakao, mouku a vlašské ořechy. Přidejte vejce, mléko a máslo. Směs důkladně promíchejte a vlijte do formy. Nastavte troubu na střední hodnotu a pečte 20-25 minut. Mezitím si připravte polevu. Do malé pánvičky nalámejte čokoládu a vlijte smetanu. Za stálého míchání ohřívejte na nejnižším stupni, dokud se vše nerozpustí. Hotový dortík vyjměte z trouby, odstraňte pečící papír a nakrájejte dort na 8 kousků. Poté ho polijte čokoládovou polevou, ozdobte dle fantazie bonbonky Pedro Sovičky a nechte vychladnout, až čokoládová poleva ztuhne.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy