REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulgur s rajčaty a cizrnou



Ingredience:

1 hrnek bulguru
1 plechovka cizrny
1 plechovka sekaných rajčat
1 hrnek zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 zelená (nebo červená) paprika
1 stroužek česneku
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky chilli
2 lžíce nasekané petrželky
sůl, pepř


Postup:

Ve větším hrnci necháme rozpálit olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku společně se zelenou paprikou. Deset až patnáct minut mícháme. Přidáme česnek, kmín, chilli a necháme krátce (cca 2 minuty) provonět. Přisypeme bulgur a další minutku prohřejeme. Teď je čas na zbylé ingredience: cizrnu, sekaná rajčata a petrželku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme, osolíme, opepříme, a poté přikryjeme pokličkou. Na mírném plameni vaříme 15 minut, nezapomeňte směs každých pár minut promíchat, bulgur se jinak snadno přichytne


Odkazy:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy