REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indické cizrnové kari se zeleninou a rýží



Ingredience:

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
Malý kousek čerstvého zázvoru
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
Špetka chilli
6 zralých rajčat
200 g brokolice
200 ml kokosového mléka
1 plechovka bio cizrny
Sůl, pepř
Citrónová šťáva
Sezamová semínka/kešu ořechy
Rýže k podávání


Postup:

Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.
Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.
Vše krátce promícháme.
Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.
Dochutíme solí a pepřem.
Necháme probublávat zhruba 15 minut.
Mezitím si připravíme rýži.
Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.
Posypeme oříšky a ihned podáváme.


Odkazy:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy