REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnavá omáčka s rýží



Ingredience:

120 g rýže Basmati (případně celozrnné)
1 menší cibule
2 lžíce olivového oleje
400 g předvařené cizrny
1 rajče
1 lžíce rajčatového protlaku
půl lžičky kayenského pepře
1 lžička mleté sladké papriky
100 ml sójové smetany (případně jiné rostlinné)


Postup:

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).
Na dvou lžících olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.
Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče.
Opékáme 5 minut.
Přidáme kayenský pepř, sladkou papriku a vše zamícháme.
Vše zalijeme rostlinnou smetanou, necháme 5 minut provařit a podáváme společně s rýží.


Odkazy:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy