REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrášková polévka



Ingredience:

1 balení mraženého hrášku
1 lžíce másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 větší brambora
zakysaná smetana na dochucení


Postup:

Bramboru očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit ve vodě, aby změkla.

Mražený hrášek nejprve necháme rozmrazit. Nakrájíme cibuli na kolečka, stroužek česneku na drobnější kousky a na lžíci másla ji osmahneme, až zesklovatí a začne vonět. Přidáme hrášek, a restujeme společně s cibulí přibližně 2 minuty.
Poté přesypeme hrášek do hrnce a zalijeme vodou – mělo by jí být tolik, aby v hrnci byla mezi dnem a hráškem cca 2 cm mezera. Přidáme i bramboru a vaříme max 4 minuty, aby polévce zůstala výrazně zelená barva.

Pak už jen stačí rozmixovat tyčovým mixérem, dokořenit solí a pepřem a nakonec zjemnit zakysanou smetanou


Odkazy:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy