Ingredience:
1 balení mraženého hrášku
1 lžíce másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 větší brambora
zakysaná smetana na dochucení
Postup:
Bramboru očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit ve vodě, aby změkla.
Mražený hrášek nejprve necháme rozmrazit. Nakrájíme cibuli na kolečka, stroužek česneku na drobnější kousky a na lžíci másla ji osmahneme, až zesklovatí a začne vonět. Přidáme hrášek, a restujeme společně s cibulí přibližně 2 minuty.
Poté přesypeme hrášek do hrnce a zalijeme vodou – mělo by jí být tolik, aby v hrnci byla mezi dnem a hráškem cca 2 cm mezera. Přidáme i bramboru a vaříme max 4 minuty, aby polévce zůstala výrazně zelená barva.
Pak už jen stačí rozmixovat tyčovým mixérem, dokořenit solí a pepřem a nakonec zjemnit zakysanou smetanou
Odkazy: