REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Datlové brownies



Ingredience:

50 g kešu
75 g vlašských ořechů
200 g datlí + 2 lžíce vody
30 g kakaa
Špetka soli

Poleva

30 ml mandlového mléka
40 hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje
špetka soli


Postup:

Vlašáky a kešu rozmixujeme najemno, přidáme kakao, špetku soli, promícháme a dáme stranou. V mixéru rozmixujeme datle s vodou, přidáme ořechy s kakaem a spojíme do hmoty. Tu navlhčenými prsty vtlačíme do pečícího papíru vystlané formy.

Poleva:

Mandlové mléko dáme na 45 sekund do mikrovlnky, potom přidáme nalámanou čokoládu, kokosový olej a špetku soli, necháme rozpustit a na 10 minut dáme do lednice. Poté nalijeme na brownies, posypeme ořechy a dáme zmrazit na 1 hodinu.


Odkazy:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy