REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánočka ze špaldové mouky



Ingredience:

480 g špaldové mouky
150 g másla
1 vejce do těsta + 1 vejce na potření
100 g třtinového cukru
2 lžíce BIO vanilkového cukru
250 ml mléka
1/2 kostky droždí
špetka soli
hrst rozinek
plátky kokosu


Postup:

Z dvou lžic vanilkového cukru, droždí a trošky mléka si vyrobíme kvásek a necháme ho vzejít. Mezitím si ve větší míse smícháme mouku, vejce, cukr, špetku soli, mléko a přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme hotový kvásek. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto. Do těsta nakonec přidáme rozinky a necháme ho cca hodinku kynout na teplém místě. Vykynuté těsto si rozdělíme na kousky podle toho, jak budeme vánočku zaplétat. Doporučuji najít si na internetu postup nebo video, jak vánočku zaplést. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý hotovou vánočku přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut.


Odkazy:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy