Vepřové plátky potřené česnekem a dijonskou hořčicí, obalené ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, dopečené v troubě potřené tatarkou a pokladené kolečky cibule a plátky tvrdého sýra.
Ingredience:
600-800 g vepřové kýty nebo krkovice
150-200 g plátků tvrdého sýra
2-3 ks vejce
2 ks větší cibule
2 ks velké stroužky česneku
4 lžíce dijonské hořčice
1 malá sklenička tatarské omáčky
tuk na smažení
strouhanka
sůl
Postup:
Vepřovou kýtu nebo krkovičku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, potřeme se solí utřeným česnekem a dijonskou hořčicí. Začneme je obalovat nejdříve ve strouhance a pak v rozšlehaných, mírně osolených vejcích, řízky ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme zvolna, po obou stranách, dozlatova. Usmažené maso klademe na plech vyložený pečícím papírem, až budou všechny plátky usmažené, potřeme je hojně tatarskou omáčkou, poklademe kolečky cibule a plátky tvrdého sýra. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka (dopékáme tak 20-30 minut).
Odkazy: