REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový špíz s anglickou slaninou a cibulí

Autor: babca1
Minutkově připravené špízy na pánvi, orestované na oleji, pak chvíli podušené, zaklopené, servírované hojně podlité omáčkou z výpeku.


Ingredience:

600-800 g vepřové krkovice
150 g anglické slaniny v celku
2 ks velké cibule
grilovací koření
solamyl
voda
pepř
olej
sůl


Postup:

Krkovici opláchneme pod tekoucí vodou, pak je necháme důkladně okapat, maso nakrájíme na stejně velké silnější plátky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle maso, slaninu a cibuli. Hotové špízy ochutíme solí, mletým pepřem a grilovacím kořením. Na pánvi, na dobře rozpáleném oleji, špízy nejprve zprudka opečeme, ze všech stran, pak podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a necháme pod pokličkou mírně probublávat a dusit 15-20 minut. Špízy vytáhneme, šťávu zahustíme solamylem rozšlehaným v menším množství studené vody, necháme chvíli provařit, omáčku ochutnáme, případně dosolíme a ochutíme pepřem.Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme jen tak, s pečivem, nebo například s bramborovou kaší či jinak upravenými brambory.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.