REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kuře grilované po porcích

Autor: babca1
Na několika místech nakrojené osminky kuřete, okořenéné, marinované v pikantní medové marinádě, pak pozvolna grilované na roštu grilu.


Ingredience:

1 ks celé kuře naporcované na osminky (nebo kuřecí paličky)
grilovací koření
sůl
Na marinádu:
1/2 šálku pomerančové šťávy
3 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce medu
1,5 lžíce sójové omáčky
1,5 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
2 ks stroužků česneku
1 lžička chilli koření
mletý černý pepř


Postup:

Suroviny na marinádu smícháme spolu s prolisovaným česnekem. Do marinády vložíme kuře naporcované na osminky, na několika místech nakrojené, okořeněné grilovacím kořením a osolené. Promícháme, aby se marináda dostala všude, necháme několik hodin v lednici marinovat, klidně i celou noc. Okapané marinované kuřecí maso rozložíme na rošt grilu a pozvolna grilujeme, ideálně zaklopené, doměkka, v průběhu pečení maso potíráme zbytkem marinády.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.