REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové kuře grilované po porcích

Autor: babca1
Na několika místech nakrojené osminky kuřete, okořenéné, marinované v pikantní medové marinádě, pak pozvolna grilované na roštu grilu.


Ingredience:

1 ks celé kuře naporcované na osminky (nebo kuřecí paličky)
grilovací koření
sůl
Na marinádu:
1/2 šálku pomerančové šťávy
3 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce medu
1,5 lžíce sójové omáčky
1,5 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
2 ks stroužků česneku
1 lžička chilli koření
mletý černý pepř


Postup:

Suroviny na marinádu smícháme spolu s prolisovaným česnekem. Do marinády vložíme kuře naporcované na osminky, na několika místech nakrojené, okořeněné grilovacím kořením a osolené. Promícháme, aby se marináda dostala všude, necháme několik hodin v lednici marinovat, klidně i celou noc. Okapané marinované kuřecí maso rozložíme na rošt grilu a pozvolna grilujeme, ideálně zaklopené, doměkka, v průběhu pečení maso potíráme zbytkem marinády.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy