REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nohy s kořenovou zeleninou

Autor: babca1
Orestované kousky kuřecích nohou servírované s podušenou nastrouhanou kořenovou zeleninou podlitou vodou a dochucenou bujónem.


Ingredience:

400-500 g kuřecích nohou bez kůže a kostí
150 g kořenové zeleniny (2 ks mrkve, 1 ks petržele, kousek celeru)
1 ks cibule
1/2 ks bujónu
voda
pepř
olej
sůl


Postup:

Na oleji zprudka orestujeme na kousky pokrájené kuřecí nohy, osolíme je a opepříme. Opečené maso vytáhneme, do výpeku hodíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a nastrouhanou očištěnou kořenovou zeleninu, osolíme ji, mírně podlijeme vodou, přidáme bujón, chvíli vše podusíme. Podáváme například s vařeným bramborem.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy