Takhle připravuje králíka naše rodina už mnoho generací. Je to náš druhý nejoblíbenejší recept na králíka. Vřele doporučuji ho vyzkoušet.
Ingredience:
1 ks naporcovaný králík
3-4 ks mrkve
2 ks kořenové petržele
1/4 ks celeru
0,5 l masového vývaru
0,5 l bílého vína
100 g slaniny
drcený a celý jalovec
drcený bobkový list
snítka tymiánu
snítka petržele
drcený pepř
olej na opečení
voda
sůl
Postup:
Naporcovaného králíka prošpikujeme slaninou, pak maso osolíme a posypeme drceným kořením, porce opečeme zprudka na rozpáleném oleji. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, zeleninu dáme do pekáče, rozložíme králíka, vše podlijeme vývarem a vínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C odklopené 90 minut, občas maso přeléváme výpekem a případně podléváme vodou.
Odkazy: