REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na divoko se zeleninou

Autor: babca1
Takhle připravuje králíka naše rodina už mnoho generací. Je to náš druhý nejoblíbenejší recept na králíka. Vřele doporučuji ho vyzkoušet.


Ingredience:

1 ks naporcovaný králík
3-4 ks mrkve
2 ks kořenové petržele
1/4 ks celeru
0,5 l masového vývaru
0,5 l bílého vína
100 g slaniny
drcený a celý jalovec
drcený bobkový list
snítka tymiánu
snítka petržele
drcený pepř
olej na opečení
voda
sůl


Postup:

Naporcovaného králíka prošpikujeme slaninou, pak maso osolíme a posypeme drceným kořením, porce opečeme zprudka na rozpáleném oleji. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, zeleninu dáme do pekáče, rozložíme králíka, vše podlijeme vývarem a vínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C odklopené 90 minut, občas maso přeléváme výpekem a případně podléváme vodou.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.