REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené vepřové kousky s uzeninou a vejci

Autor: Macek
Kousky dušeného vepřového plecka polu s uzeninovou, servírované obohacené o vaječnou vložku.


Ingredience:

700 g vepřové plece
150 g uzeniny (měkký salám)
3 ks vajec uvařených na tvrdo
1 ks cibule
1 ks kostky vývaru (bujónu)
5 lžic kečupu
2 lžíce hladké mouky
mletý pepř
voda na podlití
olej
sůl


Postup:

Na rozpáleném oleji orestujeme na kostky nakrájenou cibuli dorůžova. Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky, pak ho osolíme a opepříme, přidáme k cibuli, a ze všech stran orestujeme. Přilijeme kečup, ještě chvíli restujeme (kečup tak zbavíme kyselosti). Po chvíli maso podlijeme cca 0,5 l teplé vody, přidáme kostku masoxu a dusíme za občasného míchání doměkka. Rozmícháme mouku v troše studené vody, tou pak zahustíme omáčku a ještě chvíli provaříme. Nakonec přidáme dvě vejce a uzeninu, vše pokrájené na menší kostičky a prohřejeme v omáčce. Maso s omáčkou dochutíme pepřem a solí, zdobíme zbylým vejcem nakrájeným na čtvrtiny a podáváme nejlépe s rýží.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy