REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Teplá nivová omáčka na těstoviny

Autor: Macek
Poměrně rychle uvařená omáčka skvělá například na těstoviny, servírovaná teplá! V naší rodině je velmi oblíbená.


Ingredience:

0,3 l vody
0,2 l smetany na vaření
100 g Nivy
rostlinný olej
pórek
vegeta
hovězí vývar (bujón)
červená paprika


Postup:

Na pánvičce rozehřejeme rostlinný olej. Na drobno nakrájený pórek (přiměřené množství) zprudka osmahneme a přidáme vodu. Do vody vhodíme nastrouhaný sýr Niva a na mírném ohni, za stálého míchání, necháme sýr rozpustit. alijeme smetanu, dochutíme špetkou vegety, bujón, špetkou červené papriky a povaříme. Zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.


Odkazy:

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy