Bazalka patří mezi nejtradičnější přísady nejen italské kuchyně. Pro svou typickou chuť a blahodárné účinky se stala hojně užívanou bylinkou. Zlepšuje například trávení a pomáhá se žaludečními problémy. Napadlo vás ale někdy využít ji při přípravě závitků? Jsou jednoduché a vyčarovat je zvládne úplně každý. Recept je navíc rychlý na přípravu, takže po něm můžete sáhnout kdykoli, když nebudete vědět, co uvařit.
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat:
4 kuřecí prsa
2 mozzarelly
4 lžičky bazalkového pesta
Sůl, pepř
Hladkou mouku na obalování
Olej
Na omáčku:
1 cibuli
3 stroužky česneku
Olej
Sůl, pepř
2 lžíce rajčatového protlaku Spak
300 ml kečupu Master Spak
150 ml vody nebo vývaru
Hrst nasekaných bylinek
Postup:
Maso nakrájejte tak, aby vznikl větší plátek. Každý osolte a opepřete z obou stran. Poté každý plátek potřete pestem a přidejte kousky sýra. Poté plátky opatrně přehněte a sepněte špejlí, aby náplň při pečení neutekla. Rolády obalte v hladké mouce. Poté je na olej na pánvi zprudka opečte ze všech stran. Přendejte do pekáčku a pečte je asi 25 minut dozlatova. Mezitím do výpeku nasypte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Opečte, nechte rozvonět a vmíchejte protlak. Trochu ho zarestujte, přidejte kečup a vmíchejte bylinky. Omáčku pak osolte a opepřete. Nechte ji asi 10 minut probublávat na mírném ohni. Hotové masové roládky nakrájejte na plátky. Na talíře rozdělte omáčku, přidejte nakrájené maso a dozdobte listovým salátem.
Doporučení:
Do náplně můžete přidat i na kousky nakrájená sušená rajčata.
Odkazy:
Jiný zdroj