REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené kotlety s hranolkami z kořenové zeleniny

Pečené kotlety jsou kulinářskou sázkou na jistotu. Jejich příprava je velmi jednoduchá a jsou tak ideální na romantickou večeři i nedělní oběd s rodinou. Propečené maso skvěle doplní například sladká chuť batátových a mrkvových hranolek. Vsadit ale můžete na jakoukoliv tradičnější přílohu. K přípravě receptu navíc budete potřebovat jen koření a omáčky, které již pravděpodobně máte v kuchyni.


Ingredience:

Na 4 porce budete potřebovat:
8 kotlet bez kosti
4 lžíce plnotučné hořčice Spak
4 lžíce kečupu Spak
Sůl, pepř
Olej

Na hranolky:
2 batáty
5 mrkví
1 malou cuketu
4 červené řepy
½ lžíce sušeného tymiánu
Sůl, pepř
Olivový olej


Postup:

Maso jemně naklepejte, osolte, opepřete a poté z každé strany potřete vrstvou hořčice a kečupu. Poté nechte odpočinout hodinku v chladu. Mezitím očistěte zeleninu a nakrájejte ji na hranolky. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a přisypte tymián. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodiny. Hotové maso podávejte se zeleninovými hranolkami a dipem podle chuti.


Doporučení:

Kotlety zbavte přebytečné vlhkosti pomocí papírové utěrky. Maso pak lépe pojme chuť koření.


Odkazy:

Jiný zdroj

Fotogalerie:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.