Pečené kotlety jsou kulinářskou sázkou na jistotu. Jejich příprava je velmi jednoduchá a jsou tak ideální na romantickou večeři i nedělní oběd s rodinou. Propečené maso skvěle doplní například sladká chuť batátových a mrkvových hranolek. Vsadit ale můžete na jakoukoliv tradičnější přílohu. K přípravě receptu navíc budete potřebovat jen koření a omáčky, které již pravděpodobně máte v kuchyni.
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat:
8 kotlet bez kosti
4 lžíce plnotučné hořčice Spak
4 lžíce kečupu Spak
Sůl, pepř
Olej
Na hranolky:
2 batáty
5 mrkví
1 malou cuketu
4 červené řepy
½ lžíce sušeného tymiánu
Sůl, pepř
Olivový olej
Postup:
Maso jemně naklepejte, osolte, opepřete a poté z každé strany potřete vrstvou hořčice a kečupu. Poté nechte odpočinout hodinku v chladu. Mezitím očistěte zeleninu a nakrájejte ji na hranolky. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a přisypte tymián. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodiny. Hotové maso podávejte se zeleninovými hranolkami a dipem podle chuti.
Doporučení:
Kotlety zbavte přebytečné vlhkosti pomocí papírové utěrky. Maso pak lépe pojme chuť koření.
Odkazy:
Jiný zdroj