Přeneste se s naším receptem na sluncem zalité pobřeží Středozemního moře. Opečené krevety s pancettou se skvěle hodí k řadě příležitostí – ať už jde o romantickou večeři, letní večer na zahradě s rodinou nebo domácí koktejl párty s přáteli. Spojení jemné chuti mořských plodů a bohaté chuti pancetty si všichni hned zamilují. Domácí příprava vás navíc vyjde daleko levněji než krevety z restaurace.
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat:
600 g krevet
4 stroužky česneku
Sůl, pepř
1 snítku rozmarýnu
100 g pancetty
olej
Na salát:
200 g listového salátu
200 g rajčat
1 cibuli
1 lžíci červeného vinného octa
Olivový olej
Na dohotovení:
Středomořský dressing Spak
Bylinkový dressing Spak
Dressing Tisíc ostrovů Spak
Postup:
Salát dejte do mísy, přidejte na kolečka nakrájená rajčata a cibuli. Dochuťte jej solí, pepřem a zakápněte olejem a octem. Krevety jemně osolte a opepřete. Na špejle napichujte střídavě krevety a pancettu. Česnek nakrájejte na plátky. V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm špízy z obou stran. Na poslední chvíli přidejte lístky rozmarýnu a plátky česneku. Vše ještě krátce opečte a vyjměte. Salát rozdělte na talíře, přidejte špízy a podávejte s dressingy.
Tip: Špízy podávejte s opečenými plátky bagety, které předtím potřete česnekem a pokapete olejem.
Odkazy:
Jiný zdroj