Hledáte jednoduchou a zdravou večeři, kterou si zamilují i vaše děti? Možná vás překvapí, že její hlavní ingrediencí je cuketa. Pokud její chuť vaše ratolesti nemají zrovna v oblibě, nezoufejte! Tento recept ji šikovně zamaskuje výraznou chutí italského sýru parmazánu a osmažené těstíčko ze strouhanky jí dodá lahodnou křupavost. Grilované cukety jsou zaručeným způsobem, jak si v rámci celé rodiny dopřát zeleninové jídlo bohaté na vitamíny.
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat:
2 středně velké cukety
Sůl, pepř
Na dohotovení:
100 g hladké mouky
150 g strouhanky
60 g parmazánu
1 vejce
100 ml mléka
Olej na smažení
Hrst bylinek
K podávání:
Tatarská omáčka Spak
Majonéza Spak
Postup:
Cukety nakrájejte na plátky, osolte je a opepřete. Do jedné misky dejte mouku, v další
rozšlehejte vejce s mlékem a celou směs osolte. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte
se strouhankou a nasekanými bylinkami. Kolečka cukety obalujte v mouce, vejci, a nakonec ve
strouhance. V pánvi rozpalte olej a postupně na něm usmažte cuketu z obou stran dozlatova. Cukety
skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s tatarskou omáčkou
a majonézou.
Doporučení:
Cuketu můžete také připravit v létě na grilu. Obalenou ji pokapejte olejem a vyskládejte na<br />
grilovací mřížku nebo tácek. Pečte z obou stran dozlatova.
Odkazy:
Jiný zdroj