Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky skvěle chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé alternativě ke klasické Margheritě i u vás doma.
Ingredience:
Na těsto:
1 středně velkou cuketu
2 mozzarelly
1 vejce
sůl, pepř
Na omáčku:
1 balení pizza omáčky Spak
1 lžíci rajčatového protlaku Spak
1 stroužek česneku
4 snítky tymiánu
sůl, pepř
Na dohotovení:
hrst cherry rajčátek
hrst lístků bazalky
100 g fety
olivový olej
Postup:
Cuketu nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte šťávu. Poté nastrouhejte mozzarellu a společně s vejcem ji přidejte k cuketě. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete. Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj hotové cuketové těsto. Rukama těsto vytvarujte do kulata. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut. Mezitím dejte do misky rajčatovou omáčku a protlak. Přidejte tymián, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. Rajčátka překrojte a sýr feta rozdrobte. Na upečené těsto rozetřete omáčku. Přidejte rajčátka, sýr feta a lístky bazalky. Poté pizzu pokapejte olivovým olejem, vložte ji do trouby na dalších 15 minut a pečte dozlatova.
Poznámka:Pokud je těsto řidší, přidejte do něj trochu ovesných vloček nebo strouhanky.
Odkazy:
Jiný zdroj