REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

VELIKONOČNÍ BERÁNEK kterého zvládne upéct i začátečník!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoce klepou na dveře a k těmto svátkům patří neodmyslitelně velikonoční beránek! ❤️ Beránek by v rámci Velikonočních tradic neměl chybět na žádném stole. Kateřina (Námořníkova žena) Vám dnes ukáže, jak udělat velikonočního beránka rychle a jednoduše. Není to žádná věda a beránka zvládne upéct i začátečník! 👍 Tak co dodat? Hurá do kuchyně a Veselé velikonoce Vám přejí Chobotnice! 😂 Brepta.


Seznam použitých ingrediencí:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 3 ks vejce
  • 1/2 sáčku – prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • cukr moučka
  • špetka soli
  • máslo na vymazání, hrubá mouka na vysypání formy

Ostatní:

forma na beránka, hřebíčky a stuha na ozdobení, moučkový cukr na posypání beránka

Postup:

  1. Do větší mísy vyklopíme povolené máslo, přidáme tvaroh, vejce a cukr, důkladně vše promícháme, nejprve vařečkou, pak i metličkami pomocí ručního elektrického šlehače.
  2. V jiné míse do mouky zamícháme půlku prášku na pečení (tzv. prdopeče), dále citronovou kůru a špetku soli, směs nasypeme do mísy s tvarohem a máslem, opět vše důkladně promícháme, bude stačit vařečkou.
  3. Do formy na beránka, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, naneseme připravené těsto, pěkně ho urovnáme, zaklopíme druhou částí formy na beránka.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 130 °C nejprve 10 minut, pak teplotu v troubě zvýšíme na 170 °C a pečeme dalších 45 minut.
  5. Beránka ve formě necháme mírně prochladnout, zadní část odklopíme, pomocí většího talíře, kterým nahradíme zadní část formy, beránka vyklopíme tak, že formu obrátíme spodní stranou vzhůru, je to pěkně vidět na videu!
  6. Nakonec beránka hojně posypeme moučkovým cukrem, oči vyrobíme pomocí hřebíčků, kolem krku beránka uvážeme mašli a máme hotovo.

Video k receptu z YouTube z kanálu: https://www.youtube.com/@RBBrecipes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy