REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.


Filosofií značky Garden Gourmet je souznění s planetou, snaha přinášet svým zákazníkům kvalitní a chutné potraviny z vegetariánské kuchyně, které jsou nejen chutné, ale také nutričně vyvážené, a cesta, jak si zamilovat bezmasou kuchyni bez větších kompromisů. A proto mají v nabídce nejen rostlinné alternativy oblíbených masových pokrmů, ale i unikátní zeleninová jídla nebo tradiční izraelské speciality.

 

 

Kvalita i udržitelnost s Garden Gourmet

Produkty Garden Gourmet jsou zárukou kvalitních ingrediencí. Většina pokrmů obsahuje sójové a pšeničné bílkoviny. Sójové boby, ze kterých jsou vyrobeny, pochází především z Kanady a Spojených států. Pěstovány jsou v souladu s principy udržitelnosti. Navíc společnost spolupracuje pouze s certifikovanými dodavateli, kteří se zavázali k ochraně deštných pralesů.

Garden Gourmet se snaží o nutričně vyvážený a ekologicky udržitelný způsob stravování bez jakýchkoliv kompromisů v chuti. Ten podporuje například výrobou vegetariánského hamburgeru, na který je potřeba desetkrát méně půdy než k výrobě masového hamburgeru. Stejně tak je výroba rostlinných produktů mnohem šetrnější k ovzduší, do nějž se uvolní o 80 % méně skleníkových plynů než při klasické výrobě. Z těchto důvodů značka Garden Gourmet zvolila cestu výroby chutných, a přesto jednoduchých alternativ k masovým pokrmům, které jsou především šetrné k životnímu prostředí.

 

Šest nových chutných produktů Garden Gourmet na českém trhu

Všechny produkty Garden Gourmet jsou vegetariánské a některé i veganské. V dubnu letošního roku naleznete na pultech vybraných obchodů tyto produkty:

  • Garden Gourmet vegetariánský Veggie burger 150 g – Vegetariánský Garden Gourmet Veggie burger obsahuje sójové a pšeničné proteiny. Svou vyváženou chutí nadchne i milovníky masa. Skvěle chutná podávaný v bulce nebo se zeleninovým salátem.
  • Garden Gourmet veganský Falafel 190 g – Základ Garden Gourmet Falafelu tvoří cizrna, cuketa a směs lahodného koření. Doporučujeme ho podávat v kombinaci se zeleninovým salátem, pita chlebem a jogurtovým dresinkem.
  • Garden Gourmet vegetariánské Veggie kuličky 200 g – Naše vegetariánské Veggie kuličky se hodí do nepřeberného množství receptů – od lahodných italských těstovin s rajčatovou omáčkou, přes lehké saláty až po pikantní asijské směsi.
  • Garden Gourmet vegetariánské Veggie rondo špenát a sýr 180 g – Naše vegetariánské Veggie rondo je vyváženou kombinací šťavnatého špenátu, lahodného sýra a voňavé bazalky, to vše obalené v křupavém těstíčku.
  • Garden Gourmet vegetariánský Veggie řízek 180 g – Česká klasika ve vegetariánské verzi. Garden Gourmet Veggie řízek je uvnitř šťavnatý a na povrchu obalený v křupavém těstíčku. Výborně chutná s bramborovou kaší, hráškem a pokapaný rozehřátým máslem.
  • Garden Gourmet veganské Veggie nudličky 160 g – Naše veganské Veggie nudličky jsou natolik univerzální, že se hodí jako přísada do nepřeberného množství receptů. Jsou skvělou náhradou kuřecího masa v nejrůznějších omáčkách či zeleninových salátech. Vyzkoušet je můžete i v mangovo-avokádovém salátu spolu se špetkou chilli.

Cena všech výrobků Garden Gourmet je 89,90 Kč a zakoupíte je na www.kosik.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy