REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaše příběhy

Povídání slavných osobností, ale i vás, čtenářů našeho webu. Příběhy z minulosti, ale i současné, které často chytnou za srdíčko, nebo jen pobaví. Přesto jsme zde v naší redakci vděční za každou historku či povídání, co nám pošlete! Předem moc děkujeme. Nebojte se a napište nám. Máme jen jednu podmínku pro zveřejnění, text musí mít nějakou spojitost s jídlem či pitím, případně jinou činností související s gastronomií.


Brambory jako celoroční pochoutka

Jako malá jsem bydlela na vesnici, za domem byla velká zahrada a na dvou třetinách se pěstovaly brambory, takže byly lehce dostupné a jakmile dosáhly konzumní zralosti, tak se na ně chodilo skoro každý den.

Buket

Výtažek příběhu z knížky “Dobré rady milovníka vína” pana PhDr. Vladimíra Železného

Čas vánoc

Několik týdnů běží všude reklamy na vánoce a mně vyplouvají vzpomínky na dobu předvánoční v mém dětství.

Děti nejí játra

Mám dvě děti a jsou od sebe o 11 roků, takže se tato historka opakovala dvakrát.

Dlouhá cesta

Letošní bohatá nadílka sněhu mi připoměla jednu příhodu z dětství.

Drastické hubnutí, zkušenosti z první ruky!

Přes facebook jsme objevili blog slečny Kamči Hrbáčové, který nás velmi zaujal (http://zrzunka.blogspot.cz/2013/04/dinnervecere.html), a tak jsme ji poprosili o pár řádek povídání o její zkušenosti s drastickým hubnutím a vším, co s tím souviselo. Poslala nám tyto řádky, které neupravené zveřejňujeme …

Francouzská pohostinnost?

Na začátku září jsme se vydali na krátký poznávací zájezd do Francie, tedy konkrétně do Strasbourgu, hlavního města Alsaska. Toto starobylé město s nádhernou gotickou katedrálou Notre-Dame ve středu nyní pravidelně hostí i poslance Evropského parlamentu, kteří mají sídlo v moderním paláci. Náš cíl však byl jiný, než poznávat památky. Chtěli jsme ochutnat některé krajové speciality alsaské kuchyně jako je například Kugelhopf, Quiche, Choucroute…… a další.

I králík se může přejíst!

Nějaký čas jsme měli pěkný kousek zahrady a chovali jsme různá zvířata a mezi nimi také králíky. Kdo je chová ví, že někdy se je daří chovat jindy ne.

Jak jsem omylem uvařila perníkový knedlík

Čtenářský příběh o jednom omylu, z kterého vznikl netradiční knedlík.

Jak jsem potkal houby

Krásné vyprávění od pana Dalibory Marounka, kromě jiného, vášnivého mykologa a fotografa.

Jak jsem vařila štědrovečerní rybí polévku

Další pěkné vyprávění paní Maruš z provoněné vánoční kuchyně.

Jak se jedlo na Vysočině

Historie očima venkovského domkáře.

Králík?

Moji rodiče chtěli aby u nich byla moje dcera každý víkend, tak si pro ni chodili k nám nebo jsme ji vodili k nim.

Kuchyně z okna bobobusu, aneb jak se stravujeme na cestách

Článek paní Jany Volfové z cest “Suverenity” po celé České republice v rámci kampaně do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Můj tchán a sekaná

Když jsem se vdala tak k nám manželův otec skoro každý týden chodil na návštěvu. Je samozřejmé, že jsem se vždycky chtěla pochlubit nějakou dobrotou. Pokaždé se to nepodařilo, protože jeho návštěvy nebyly pravidelné.

O houbách

Čím jsem starší, tím raději vzpomínám na své dětství. Nevím,jestli je to věkem, nebo tím, že jsem měla pěkné dětství, na které je radost vzpomínat.

Perla v ústech

Perla v ústech aneb dejte si pozor na podvodníky.

Podzim

Nastal podzim a moje vzpomínky letí do dětství. Protože jsem bydlela na vesnici u prarodičů měli jsme vždycky dvě prasata. Dědeček zasázel na zahradě mezi brambory dýně a jakmile začaly být dostatečně veliké strouhal je prasatům do žrádla.

Rodinné setkání

… oběd byl vždy stejný. Nejprve polévka, vývar z kuřecích, husích a kachních drobů s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky. Další byla křenová omáčka s chlebem a droby z polévky. Pak přišlo na stůl zelí s knedlíkem a pečená drůbež (husa, kachna, kuře) a nakonec bramborový salát a vepřové řízky …

Vánoční úvaha

Za měsíc bude Štědrý den, z obchodů, z výloh, ze stánků, prostě odevšad na nás útočí prodejci vánočního zboží. Když jsem byla malá, to bylo v padesátých letech minulého století, žila jsem na vesnici. Tam se blížící vánoce projevovaly úplně jinak. Byl to úklid celého domu, zabití prasete, pečení cukroví a podobně.
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.