REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoce na TV Paprika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.


V hlavní roli jeden pekáč nebo hrnec

Od 1. prosince se diváci mohou těšit na premiéru pořadu Jamieho zázračné hrnce. V osmi epizodách světoznámý kuchař Jamie Oliver předvede recepty ze své nové kuchařky.

 

 

I z několika jednoduchých ingerencí a s minimální námahou se dá připravit gastronomický zážitek. Na všechny tyto recepty je navíc potřeba jen jeden hrnec nebo pekáč, takže už žádné zdlouhavé umývání nádobí. Jamieho zázračné hrnce naladíte od 1. prosince ve všední dny v 17:00 na TV Paprika.

 

Speciál s Gordonem, Ginem a Fredem

Vánoční atmosféru navodí Gordon, Gino a Fred o Vánocích v Laponsku. Po předchozích cestách do Řecka a Maroka se tentokrát trojice vydává za polární kruh. Gordon totiž rozhodl, že je potřeba oslavit Vánoce pořádně, a proto se vydají až do Laponska, do Mikulášovy vlasti. Vánoční speciál nabídne polární záři, ukázky tradičních laponských specialit a zasněžená dobrodružství. Severskou výpravu tří kuchařů můžete sledovat v pondělí 5. prosince v 19:45.

 

Jamieho neuvěřitelné triky

Na další vánoční speciality se pak diváci mohou těšit ve dvoudílném speciálu Jamieho zázračné vánoční hrnce, který TV Paprika odvysílá 12. prosince ve 21:00. Jamie předvede další tipy a triky, jak s jednoduchými ingrediencemi a v jednom pekáči připravit famózní občerstvení na vánoční party i tradiční štědrovečerní hostinu.

 

U Nigelly doma – Vánoce

Toužíte po uvolněných Vánocích bez stresu a nervů, ale zároveň chcete být perfektně připravení? Jak na to vám poradí britská spisovatelka, novinářka a hlasatelka Nigella Lawson, která dobyla svět psaním kuchařek a natáčením pořadů o vaření. Nečekejte komplikované recepty nebo kdovíjakou vědu u plotny. Nigella není ani vyučená kuchařka nebo šéfkuchařka, ale má svůj vlastní, výrazně uvolněný přístup k vaření. Což zejména o Vánocích uvítá celá rodina. Vánoce u Nigelly startují v pondělí 19. prosince ve 20:45.

 

Poznámka redakce:

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI – Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

Fialové brambory (odrůda Blue Star a odrůda Valfi)

Již několik let se objevují na českém trhu fialové brambory. Sice vypadají svým vzhledem, tedy především barvou dost jedovatě, ale jsou velmi zdravé. Fialová barva je způsobena flavonoidy, které patří mezi přírodní antioxidanty, které působí příznivě na civilizační choroby. Fialové brambory obsahují těchto látek 3x – 4x více než klasické žluté odrůdy. Platí, čím jsou tmavší, tím jsou zdravější.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Zapomeňte na drastické diety. Poradíme jak na lednový očistný detox

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, svou nezastupitelnou roli v nich hraje ale také dobré jídlo. Spousta dobrého jídla. Pokud jste si ho během konce roku neodpírali a teď koketujete s myšlenkou, že dny hýření vybalancujete rychlou, drastickou dietou, máme pro vás alternativní tip: vyzkoušejte raději očistný detox.

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy