REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoce bez šnečích delikates? To si již mnoho Čechů nedovede představit!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snailex - logoJe libo Šnečí kaviár, Vánoční šneci, nebo dokonce Šnečí játra? Šnečí kaviár, šnečí játra, šneky v bujonu, ulity a případně medvědí česnek, koupíte v e-shopu firmy Snailex. A jak šnečí speciality připravíte? No přeci podle našich originálních receptů!


Česká rodinná společnost Snailex speciality ze šneků vyrábí již 20 let. Získala mnohá mezinárodní ocenění a to i na “horké půdě” ve Francii, např. 1. cenu za originalitu, pro svůj jedinečný produkt “Šnečí játra”. Nyní také úspěšně zahájila produkci Šnečí kosmetiky. Nabízí Vám nevšední produkty a recepty, které zvládnou i začátečníci a mohou tak mile překvapit, nebo obdarovat svoje blízké. Vše můžete zakoupit online a šnečí produkty k Vám domů přifrčí do 48 hod. od objednání.

E-shop zde: http://www.gourmet1.

biz/eshop.

php

Recepty na šnečí speciality:

Vánoční šneci s medvědím česnekem

Vánoční šneci receptSuroviny pro 4 osoby (12 ks šneků na osobu), cena surovin na 1 osobu při použití 6 ks šneků jako předkrm – jen cca 45,-Kč

  • šneci 48 ks
  • ulity 48 ks
  • máslo 250 g
  • petrželová nať nasekaná – 1 pol. lžíce vrchovatá
  • medvědí česnek 3 pol. lžíce, nebo 10 utřených stroužků česneku
  • hořčice plnotučná 1 káv. lžička
  • pepř černý mletý 1/2 káv. lžičky
  • sůl 3-4 zarovnané káv. lžičky a chilli 1-2 špetky

Postup přípravy:

Máme již koupené uvařené šneky v bujonu 48 ks. Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť…

ono není šnek, jako šnek! K tomu si koupíme prázdné ulity 48 ks, abychom měli šneky do čeho naplnit, nebo když nemáme, uděláme si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložíme, aby nám nevyteklo to výborné máslo, které uděláme následovně. Vezmeme čtvrtku másla (ne margarín a podobné imitace) a všechny přísady s ním dobře rozšleháme. Teď již vezmeme ulity (nebo mističky z alobalu) a do každé ulitky (nebo mističky) vložíme jednoho šneka (raději hlouběji do ulitky aby se nám tam vešlo připravené máslo). Pak shora zamažeme bohatě máslem každou ulitu (mističku), co se do ní vejde a dáme na pekáček pro šneky, nebo na talířek, a to tak, aby se nám rozpouštějící máslo nevylilo na talířek….

tedy ústím ulit, kde je máslo, směrem nahoru. Rozpálíme troubu na 220°C a dáme tam šneky na asi 6 min zapéct. Hotovo … K tomu si dáme bílé suché vínečko a přikusujeme bílé pečivo (kolečka rohlíčku, bagetka, nebo veka) … Na osobu počítáme 12 – 16 ks, jako předkrm stačí 6 ks. Zbytek naplněných šneků s ulitami zamrazíme na příště … buďte si jisti, že si to zopakujete.

Silvestrovský Šnečí kaviár s jahodami

Šnečí kaviárSuroviny pro 2-4 osoby, cena surovin na 1 osobu (4 porce) – jen cca 75,-Kč

  • Šnečí kaviár 1 balení 50 ml / 45 g
  • jahody 6 ks
  • zakysaná smetana 1 malé balení
  • lístečky máty, nebo bazalky na ozdobení

Postup přípravy:

Jednoduše jahody nakrájíme podélně na poloviny a nahoru dáme kávovou lžičku zakysané smetany a Šnečí játra, dozdobíme zelenými lístečky. Vznikne Vám 12 ks fantastických laskomin! Zapíjete samozřejmě sektem … Zvládne to každý a budete za gurmánskou hvězdu večera.

Šnečí játra

Šnečí játra - SnailexSuroviny pro 2-4 osoby, cena surovin na 1 osobu (4 porce) – jen cca 65,-Kč

  • Šnečí játra 1 balení 50 ml / 30 g
  • kolečka (jednohubky) 12 ks
  • máslo na potření pečiva
  • sůl, játra je třeba více osolit!

Postup přípravy

Jednoduše nakrájíme rohlík, nebo bagetku na kolečka a potřeme máslem, přidáme šnečí játra, která více posolíme, aby vynikla jemná chuť jater. Nakonec můžeme lehce posypat bílým pepřem. Vznikne Vám 10 ks originálních laskomin! Zapíjíte bílým vínkem.

Zvládne to každý …

Díky za Vaši přízeň, přeje firma Snailex

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy