REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V tuzemáku je látka způsobující rakovinu! Hrozí zákaz z EU

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuzemák se opět dostává do hledáčku Evropské komise, tentokrát se možná změní jeho složení. Rumové aroma, které se do něj přidává, podle analýzy Evropského úřadu pro bezpečnost potravin může totiž způsobovat rakovinu. V případě zákazu by pak Česko podle ministra zemědělství zažádalo o výjimku.


Rumové aroma, které se nepoužívá jen k výrobě tuzemáku, může zmizet z trhu, protože podle výzkumu vědců z Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) obsahuje rakovinotvornou látku. Výzkum nyní poputuje před Evropskou komisy, která by mohla ingredienci úplně zakázat, upozorňuje portál Hospodářských novin (HN) …

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy