REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tři kamarádi kuchaři objevují chuť Řecka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Gordon, Gino a Fred. To jsou jména tří kamarádů, kteří jsou zároveň proslulí svými kuchařskými show. Po úspěchu předchozích dvou sérií „Gordon, Gino a Fred na cestách“ znovu spojili své síly a vyrazili do slunného Řecka. Pánové zde okusili nejenom to nejlepší z řecké gastronomie, ale zakusili také trochu adrenalinu a dozvěděli se něco o místní kultuře, která historicky ovlivnila celý svět. Premiérové díly Gordon, Gino a Fred na cestách můžete sledovat na TV Paprika 19. srpna v 19 hodin.


Pamatujete si na prostořekého anglického šéfkuchaře Gordona Ramsayho, který nikdy nešel pro drsná slova daleko? Za vzor při tvorbě české verze pořadu Ano, šéfe! si ho vzal sám Zdeněk Pohlreich. Z Gordona jde obvykle velký respekt a když na své kuchtíky v kuchyni zvýší hlas, ztuhne jim krev v žilách. V kuchařské road show Gordon, Gino a Fred na cestách je tomu ale úplně jinak. Samozřejmě by to nebyl Gordon, kdyby občas nepronesl nějakou peprnou poznámku na adresu svých souputníků Gina D’Acampa a Freda Sirieixe, jinak se ale pořad nese ve velmi přátelském duchu plném kulinářského umění, kulturních i adrenalinových zážitků a historie. V nové sérii tentokrát z řeckých ostrovů a Athén.

 

 

Ani Gino S’Acampo s Fredem Sirieixem nejsou v kuchařských show na televizních obrazovkách žádní nováčci. Gino, který se narodil v Itálii ve městě Torre del Grecco, sice začínal jako běžný kuchař v televizní ranní show, jeho vlastní pořad na sebe ale nenechal dlouho čekat. Fred Sirieix se zase vyučil kuchařskému řemeslu ve francouzské michellinské restauraci, pak se odstěhoval do Londýna a jeho televizní kuchařská kariéra mohla naplno začít.

Ve třetí sérii pořadu Gordon, Gino a Fred na cestách se společně s kuchaři vydáme do Řecka. V první části prozkoumáme řecké ostrovy, kde se pánové ponoří hlouběji do místní kultury a zvyklostí nejenom u plotny. Řecká kuchyně je typická tím, že je lehce stravitelná, údajně je prevencí infarktu a cukrovky, je bohatá na zeleninu, olivy, ryby nebo také na masné pokrmy typu gyros, které Řekové rádi ochucují třeba skořicí nebo rozinkami. Hojně se zde využívají i bylinky. Milovníci vína si také přijdou na své. Řecko je proslulé svým výborným kyperským vínem a celkově ho země za rok vyprodukuje až 5 milionů hektolitrů.

Nebude ale chybět ani trocha adrenalinu. Kromě vzájemného špičkování kuchaři na chvíli odloží zástěry a nahodí plavky. Zúčastní se totiž závodu na jetski, který si náležitě užijí a dostanou se také do tajemných řeckých mořských vod, kde prozkoumají vraky, které se nedočkaly doplutí do svého přístavu a místo toho se potopily. Po přemístění do hlavního města Athény, kde se bude odehrávat druhý díl pořadu, se kuchaři dotknou staré řecké kuchyně a gastronomických zvyklostí, které stály při zrodu řecké civilizace.

 

Gordon, Gino a Fred na cestách poodhalí krásy Řecka a tamní kuchyně v pátek 19. srpna v 19 hod na televizní stanici TV Paprika.

 

Poznámka redakce:

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI – Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Kávová panna cotta – recept, který si okamžitě zamilujete

O tomhle italském dezertu už jste určitě slyšeli. Ochutnat ho můžete v každé lepší cukrárně a restauraci. Většinou je však k dostání panna cotta s malinami nebo s jahodami. Pokud ale i vy rádi zkoušíte nové chutě, dejte šanci kávové panna cottě do skleničky!

číst dále ...

Podzimní recepty s kvalitními potravinami

Léto je za námi a na dveře již klepe podzim. Stromy a keře začínají hrát různými barvami, zemědělci sklízejí jedny z posledních druhů zeleniny a ovoce a příroda se začíná připravovat na první mrazíky, které co nevidět dorazí. S příchodem chladnějších dnů postupně měníme nejen svůj šatník, ve kterém se začínají objevovat bundy a kabáty, ale i náš jídelníček začíná obsahovat více pokrmů, které zasytí a zahřejí. A právě proto jsme si pro vás připravili recepty, které se k tomuto počasí dokonale hodí. Bramboráčky na sádle s křenovým zelím, pečené kuře s rozmarýnovou omáčkou či karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

Nejen na sv. Václava si připijte pivem aneb Střípky z historie zlatavého nápoje

To, že je sv. Václav patron českého národa, víme snad všichni. Možná ale někoho překvapí, že drží svou ochrannou ruku také nad pivovarnictvím. Co si z toho můžeme odvodit? Že i svatí mají rádi pivo. Musíme si ale uvědomit, že pivo dříve bylo úplně jiné. Pojďme si o něm říct pár zajímavostí.

číst dále ...

Bedla jedlá

Bedla jedlá je slovní hříčka, jako botanický druh totiž neexistuje. Všechny bedly ale jedlé nejsou, v ČR roste kolem 90 druhů bedel! Některé mírně jedovaté bedly bývají mohutné, jiné jsou veliké jen několik centimetrů a mohou způsobit lehké i vážné otravy. Měli, bychom sbírat jen bedly, které bezpečně poznáme a rostou v lese. Bedly sbírali už naši předkové a má i lidové názvy, například: paraplíčko, biskupská čepice, paraple, smrha, paloučnice, kuky, palazor.

číst dále ...

Naučte se péct kuře jako mistr

Křupavá kůžička, šťavnaté maso a skvělá chuť. Pečené kuře je na jídelníčku českých domácností stálicí. Umíte ho ale upéct tak, aby se opravdu povedlo na jedničku? Osvěžte si základní postupy a zjistěte, kde při přípravě možná děláte chyby. Každý z nás ročně sní téměř 30 kg drůbežího masa a z velké části se jedná především o kuřecí. Za jeho oblibou stojí hned několik faktorů – je lehce stravitelné, obsahuje hodně bílkovin a méně tuku než jiné druhy masa a najdeme v něm i řadu vitaminů a minerálů jako fosfor, hořčík či železo. Obrovskou výhodou je i jeho variabilita, protože kuře můžeme v kuchyni snadno zpracovat celé. A jak si ho co nejlépe upéct?

číst dále ...

Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky

Červené, zelené nebo žluté, někdy kulaté a jindy zase podlouhlé. Řeč je o šťavnatých paprikách, jejichž přirozená zralost trvá od srpna přibližně do poloviny října, a jsou tak skvělým způsobem, jak si alespoň trochu prodloužit letní sezónu. Navíc vás díky svému vzhledu dokonale připraví i na nadcházející pestrobarevný podzim. Nezbývá, než se pustit do příprav!

číst dále ...

Dejte sbohem podzimnímu nachlazení. Vsaďte na rakytník a dopřejte si pořádnou porci vitamínů!

První chladnější dny mohou pořádně potrápit. Nepříjemnosti v podobě ucpaného nosu, pokašlávání, smrkání nebo nežádoucího pocitu únavy na sebe v upršených dnech nenechají dlouho čekat. Proto stojí za to zamyslet se nad tím, jak nemocem a virům včas předejít, a užít si tak podzim bez starostí a naplno. Vyzkoušejte tentokrát rakytník, sami se přesvědčíte, že to stojí za to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy