REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Těstoviny, rady a tipy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny proslavili Italové, konzumují se však téměř na celém světě. Zde se dozvíte, jak je připravit, aby vám skvěle chutnaly.


  • Olej, nejlépe olivový, přidáváme do vody ve které vaříme těstoviny, zabráníme tak jejich slepování.
  • Kvalitní těstoviny jsou nepřelámané, mají nažloutlou sklovitou barvu a pravidelný tvar. Skladujeme je v suchu a protože přijímají cizí pachy, neskladujeme v jejich blízkosti nic aromatického.
  • Těstoviny vaříme vždy v dostatečném množství vody předem osolené. Musí volně plavat, aby se neslepovaly. Je dobré nalít do vody trochu oleje. Počítáme nejméně 4 litry vody na půl kilogramu těstovin. Chceme-li mít těstoviny lepší, přidáme do vody, v níž je vaříme, kostku masoxu.
  • Špagety a makarony se mají vařit vcelku nepolámané. Pomalu je ponořujeme do vařící vody a současně stáčíme do oblouku. Makarony vařením zdvojnásobí svůj objem, ostatní těstoviny nabudou asi o třetinu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a bez přelévání podáváme jako přílohu k masu. Těstoviny připravené jako samostatný pokrm omastíme.
  • Zbylé nudle, flíčky nebo jiné těstoviny osmažíme na pánvi na tuku. Přidáme nakrájenou slaninu, uzeninu, kmín, podušené houby a papriky nebo rajčata. Chvíli dusíme a povrch posypeme strouhaným sýrem a podáváme se zeleninovým salátem. Uvařené špagety můžeme druhý den osmahnout se třeným česnekem. Opepříme, přidáme kečup a promícháme s jogurtem. Těstoviny můžeme ohřívat jako knedlíky v páře nebo v mikrovlnné troubě v mikroténovém sáčku.

Autor: Jaroslav Vašák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy