REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso

Každý druh hovězího masa je vhodný k jiné kuchyňské úpravě. Zde najdete, kromě jiného, základní dělení dle kvality (kategorie) a použití masa.

Angus vs. Čestr na našich talířích aneb Vyznáte se v hovězím?

Pokud se zajímáte o kulinářské umění trochu více a chcete se případně blýsknout znalostmi, jaký že to hovězí steak chystáte na gril, určitě vám přijdou vhod informace o dvou nejznámějších plemenech hovězího, na které narazíte v českých restauracích i v chladících pultech supermarketů. Jak už název napovídá, jedná se o Angus a Čestr. O stručný popis rozdílů a předností u obou plemen z pohledu kvality masa jsme poprosili řeznického mistra Martina Styka z Maso Uzeniny Polička, odkud do našich obchodů míří ty nejlepší české steaky z obou plemen.

Druhy hovězího masa

Hovězí maso dělíme na čtyři základní kategorie, které nám určují, jak které části masa můžeme kuchyňsky zpracovat. Také z tohoto dělení poznáme, o jak kvalitní maso jde. Například hovězí plec se hodí na pečení a dušení, ale v žádném případě z plece nepřipravíme skvělé steaky …

Hovězí abeceda: Víte jaké maso, je nejlepší na steak?

Maso je považováno za nezbytnou součást vyváženého jídelníčku. Řeč je o hovězím mase bohatém na bílkoviny s nízkým obsahem tuku. Takové maso je plné vitamínů a minerálů potřebných pro správné fungování lidského organismu. Každý dobrý řezník by vám měl s výběrem vhodného kusu na steak poradit. Z krávy lze totiž na steak použít hned několik partií. Každý steak pak bude jiný, záleží na vaší chuťové preferenci.

Hovězí maso na steaky, tzv. “ploché” steaky

Jedná se o kusy hovězího masa, které se vyznačují výraznou chutí a hodí se jak na grilování ve formě steaků, tak na minutkovou kuchyni, ale dají se použít i na přípravu rolád …

Od líčka po oháňku: Průvodce hovězím masem

Hovězí maso je stálicí české kuchyně, a ačkoliv ve spotřebě trochu zaostává za drůbežím a vepřovým, objevuje se na talířích v nekonečných variacích. V posledních letech navíc zažívá velkou obrodu a stále více lidí si rádo i doma dopřeje dobrý steak nebo tatarský biftek. Seznamte se s hovězím masem trochu blíže a naučte se, jak v obchodě vybrat ten správný druh.
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.