REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovská párty na zdravé vlně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poslední den v roce provázejí oslavy ve velkém stylu, přičemž se nešetří na chutných pokrmech. Preference zdravého stravování jde stranou s cílem vychutnat si poslední chvilky v roce plnými doušky a se vším, co k tomu patří. Přinášíme vám tipy chutných receptů, díky kterým bude dodržování novoročních předsevzetí hned následující den o něco méně bolestivý. Užijte si silvestrovskou párty chutně a bez výčitek.


Jednohubky s červenou řepou

Suroviny:

  • chléb nebo rohlíky
  • sója krém
  • vařená červená řepa
  • dýňová semínka
  • olivový olej
  • sůl, koření

Postup:

Uvařenou červenou řepu nastrouhejte na jemno. Přidejte olivový olej a dochuťte solí a kořením. Z chleba nebo rohlíků si vykrojíme kolečka. Potřeme pomazánkou a na vrch dáme ochucenou nastrouhanou řepu. Dozdobíme dýňovými semínky.

 

 

Jednohubky s mrkví na způsob uzeného lososa

Suroviny:

  • 3 středně velké mrkve
  • 2 kg soli
  • 4 PL oleje
  • 3 PL sójové omáčky
  • 3 PL balzamikového octa

Postup:

na plech nasypeme vrstvu soli, na kterou položíme mrkev. Následně opět zasypeme solí tak, aby úplně zakryla mrkev. Pekáč dáme do trouby na 190 stupňů a pečeme přibližně hodinu až hodinu a půl. Záleží od velikosti mrkve. Hotovu mrkev vybereme ze solné krusty, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tyto plátky následně naložíme do nálevu z olivového oleje, balzamikového octa a sójové omáčky. Nesolíme, neboť mrkev do sebe vsákla chuť při pečení. Necháme marinovat ideálně přes noc. Podáváme na nakrájeném chlebíku se sójakrémem, hořčicí s medem a koprem. Jednohubky dozdobíme citrónem a koprem.

Recepty připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma.“

 

Karobovo-ovesné keksíky

Suroviny:

  • 1 banán
  • 1 hrneček hnědého cukru
  • 1/3 hrneček oleje
  • 1 a ½ ČL vanilkového extraktu
  • 1 a ½ hrnečku hladké mouky/celozrnné mouky
  • 4 PL jedlé sody
  • ½ ČL soli
  • 2 hrnečky jemně mletých ovesných vloček
  • 3 PL vody

Postup:

V jedné míse smíchejte olej s cukrem, vanilkovým extraktem, vodou a banánem. V druhé misce smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl karobový prášek a vločky. Následně obě směsi promíchejte a podle potřeby přidejte vodu. Výsledné těsto by mělo být tužší. Plech na pečení si vyložte papírem na pečení, lžící nabírejte a ukládejte na plech kousky těsta. Jeden keks by měl vyjít přibližně na půl lžíce. Vidličkou je stlačte na placky. Nechejte mezi keksy cca 3 cm mezeru. Navlhčenými ruky je také můžete zpracovat do kuliček a ty potom stlačit do tvaru placky. Použijte takový způsob přípravy, který vám je příjemnější. Pečte přibližně 15 minut.

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma“.

 

 

Ratatouille v košíčkách

Suroviny:

  • 1 červená řepa
  • 1 žitá paprika
  • 2 stonky řapíkového celeru
  • 4 žampióny
  • 4 šalotky
  • 2 červené cibule
  • 1 menší cuketa
  • 3 rajčata
  • máslo
  • bílé víno
  • sůl, koření

Postup:

Na másle poduste cibulku a šalotku. Dokud se dusí, připravte si zeleninu. Nakrájejte jí na malé kostky. Přidejte jí na podušenou cibulku krom rajčat. Ta přidejte, až když je zelenina téměř hotová, aby se nerozvařila. Podlévejte vínem. Směs je hotová, až když tam není skoro žádná tekutina. Hotovým ratatoullie naplňte košíčky. Ty si můžete připravit dopředu, anebo je vyrobit z listového těsta.

Recept připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma“.

 

 

Ricottové kuličky

Suroviny:

  • 250 g rizoty
  • 100 g kokosek
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g holandského kakaa
  • 100 g másla (pokojové teploty)
  • 100 g hnědého cukru
  • 100 g kokosu na obalování

Postup:

Kokosky rozdrťte na prášek, máslo vymíchejte s cukrem a postupně přidejte všechny ingredience. Smíchejte je rukama, abyste dosáhli hladkého těsta. Těsto přeložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a minimálně hodinu nechte ležet v ledničce, aby těsto ztuhlo. Následně pomocí lžíce popřípadě rukama tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu.

Recepty připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma“.

 

 

Fit jednohubky s guacamole

Suroviny:

  • 150 g řeckého jogurtu
  • 3 rajčata
  • 2 zralá avokáda (380 g)
  • 2-3 česneky
  • 1 červená cibule
  • hrst petrželové natě
  • citrónová/limetková šťáva z 1 ks
  • sůl/ koření na dochucení

Postup:

Avokádo, jogurt, česnek, citrónovou šťávu, sůl a koření rozmixujte do jemné hmoty. Do hladké rozmixované hmoty vmícháme na mini kostky nakrájenou cibulku, rajčata a nasekanou petrželovou nať. Všechno promícháme. Ze salátové okurky nakrájíme kolečka, na které podáváme zdravé guacamole omáčku, na vrch můžeme posypat chia semínka a ozdobit čerstvým fíkem.

 

 

Recept připravil Patris a Stanley z blogu „We lift together“.

Víc receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy