REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salente Vacuo, vakuovačka s marinovacím boxem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vakuové baličky zažívají v tuto dobu boom. Salente Vacuo nabízí, vedle standardního vybavení všech běžných vakuovaček, i marinovací box v základním příslušenství, který zrychlí díky podtlaku marinování a to vše při nadstandardně velkém výkonu kompresoru 12 l/min při 800 mbar. Výhodou je zásobník na vakuovací sáčky uvnitř přístroje a ruční pumpa pro použití marinovacího boxu bez samotné vakuovačky.


Vakuová balička – nový trend pomocníků do kuchyně?

Lidé si dělají zásoby a často přemýšlí nad tím, jaký způsob uchování potravin zvolit. Ideálním řešením je použití vakuování, jedná se o metodu, kdy potraviny uchováme čerstvé v sáčku bez přístupu vzduchu. Řetězce a výrobci tuto metodu používají běžně, do českých domácností si vakuování pomalu hledá cestu.

 

 

Druhy vakuovaček

V dnešní době nalezneme na trhu množství značek a různých druhý vakuovaček. Často se liší pouze v maličkost. Mezi základní typy patří průmyslové, elektrické a ruční. Průmyslové, jak název napovídá, slouží hlavně pro podniky, které denně vakuují několik stovek balíků. Elektrické jsou menší a využití najdou v domácnostech. Ruční mají podobu pistole a používají se zejména v kombinaci se speciálními sáčky. Jejich výkon je ale nesrovnatelně nižší.

 

Jak zařízení funguje?

Vakuovačka funguje na principu vytvoření vakua okolo potraviny. Tím se omezuje působení bakterií a díky tomu jídlo vydrží déle čerstvé i v ledničce. Kromě vakuových sáčků se dají použít i speciální nádoby, které pak můžete využít například k marinování masa.

 

Výhody domácí vakuovačky…

Mezi hlavní výhody vakuovaček patří:

  • potraviny vydrží déle čerstvé (uvádí se 3 – 5x déle)
  • zbylé jídlo zavakuujete a uchováte na později
  • ušetříte peníze a nebudete tolik plýtvat jídlem.
  • zavakuované jídlo je skladnější, tudíž nezabere tolik místa.
  • zavakuované potraviny lze použít na přípravu jídel metodou Sous – vide.
  • jídlo si zachová své aroma a všechny živiny.
  • Jaké potraviny mohu zavakuovat?

Ve fantazii se meze nekladou. Vakuovačku můžete použít prakticky na všechny potraviny. Maso, ovoce a zelenina, houby, bylinky, sýry, pečivo nebo uvařená hotová jídla to vše lze snadno a rychle zavakuovat. Je jen na vás, jestli pak potraviny dále budete skladovat v lednici nebo v mrazáku, kde ještě znásobíte trvanlivost.

 

Na jaké parametry se zaměřit?

Pro snažší orientaci při výběru vakuovačky zde uvádíme přehled parametrů, na které je dobré se při koupi zaměřit:

  • Sací výkon a podtlak – vždy platí, čím větší, tím lepší
  • Rozměry – u rozměrů záleží na možnostech vaší kuchyně
  • Speciální funkce – vakuovačky mohou mít více módů použití – na suché a vlhké potraviny, funkci marinování a další
  • Sáčky – jsou v základním balení a jaký druh?
  • Příslušenství – v příslušenství můžete nalézt, dle výrobce, mnoho věcí od náhradních sáčků po integrovaný řezák či marinovací box
 

Salente Vacuo V1 – vakuová balička

Společnost Abacus Electric přináší na trh novinku své značky Salente – Vacuo V1. Vakuová balička Salente Vacuo V1 je určena pro domácí použití. Díky vakuu zůstanou potraviny déle čerstvé, neztratí aroma ani cenné vitamíny a minerální látky. Zavakuované potraviny se také dají použít na přípravu jídel tvz. Sous – vide způsobem. Známý kulinář a kuchař Petr Stupka si pro svou snadnou ovladatelnost oblíbil vakuovou baličku: „Vakuovačka Salente Vacuo V1 je perfektní pomocník do kuchyně. Co jí dělá jedinečnou oproti konkurenci je její výkon, protože na tom při vakuování záleží nejvíc. S výkonem 80 kPa se jedná již o velice slušnou poloprofesionální vakuovačku, se kterou doma uchováte čerstvé vše potřebné a ještě si naložíte báječné maso na gril.“ Intuitivním ovládáním snadno a rychle zavakuujete vše potřebné. Údržba přístroje je jednoduchá – vnitřní miska se dá vyjmout a omýt. Velikost sáčku si sami nastavíte a sáček pak integrovaným řezákem uříznete. Vakuovačka vydrží větší zátěž bez přehřátí. Přístroj je vybaven protiskluzovými špunty a navržen tak, aby vydržel i větší nárazy.

 

Vysoký sací výkon 800 mbar

Salente Vacuo V1 překvapí svým výkonem a rychlostí. Zvládne zavakuovat potraviny s výkonem – podtlakem 800 mbar a rychlostí 12 l za minutu. Ovládání je velice jednoduché a intuitivní. Sami si můžete zvolit způsob zavakuování, ať už se jedná a suché či vlhké potraviny. Vakuovačka využívá technologii svařování topným vláknem.

 

Marinovací box v příslušenství

Marinovací box a hadička jsou součástí balení. V boxu se dá například nakládat maso či zelenina na grilování. Pro venkovní vakuovaní při grilování je určena ruční pumpička, která je také součástí balení. V samotném balení naleznete také náhradní sadu vakuovacích sáčku a 5 metrovou roli sáčků.

 

Vakuovat, vakuovat a zase vakuovat

Pokud přemýšlíte nad pořízením vakuovačky do vaší kuchyně, Salente Vacuo V1 nebude určitě špatná volba. Cenově patří mezi vyšší střední třídu a jako bonus nabízí v základním balení marinovací, ruční pumpičku i sadu sáčků. Detaily produkty a další informace naleznete na stránkách https://www.salente.cz/cz/vacv1

 

Dostupnost a cena

Vakuová balička Salente Vacuo V1 je dostupná prostřednictvím sítě internetových obchodů a vybraných prodejců. Doporučená koncová cena je 2690,- Kč včetně DPH.

 

Technické parametry a specifikace:

  • Vysoký sací výkon 800 mbar – 80kPa / 12 l/min
  • Box na marinování
  • Integrovaný řezák a držák fólií
  • Příprava jídel pro Sous – vide
  • Protiskluzová opatření
  • Vyjímatelná odkapávací miska
  • Ochrana proti přehřátí
  • Delší trvanlivost zavakuovaných potravin – prodlouží až čtyřnásobně trvanlivost zachlazených i mražených potravin
  • Manual Seal funkce pro manuální kontrolu odsávání vzduchu
  • Canister funkce pro vakuování nádob
  • Pressure funkce zabraňující během vakuování deformaci křehkých a jemných potravin
  • Marinate funkce pro konzervaci aroma či příchuti při marinování nejrůznějších pokrmů v dodané vakuovací nádobě
  • Food – jídlo – na suché a vlhké jídlo
  • Canister – vakuování boxů a nádob
  • Marinate – marinování
  • Pressure – nastavení podtlaku
  • Manual Seal – ruční ovládání vakuování
  • Napájení: 230 V
  • Příkon: 125 W
  • Délka svařovacího ramene: 30 cm
  • Hodnota podtlaku: 80 kPa
  • Technologie uzavírání: Svařovací topné vlákno
  • Velikost: 43,5 × 22,4 × 9,2 cm
  • Hmotnost: 1,3 kg
 

Balení obsahuje:

• Vakuová balička
• 1 x Role vakuovací fólie (20 x 500 cm)
• 5 x Vakuovací sáček
• 1 x Vakuovací hadička
• 1 x Box na marinování
• Napájecí kabel
• Návod
• Vakuovací hadička

 

Web: https://www.salente.cz/cz/vacv1

Facebook: https://www.facebook.com/Salente.cz/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCeVZ6f8voV9Iy-oDPW-rPXw

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy