REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.


Restaurace každý den připravuje a dováží 30 obědů zdarma zdravotnickému personálu nemocnice Na Bulovce. “V restauraci Styl&Interier jsme se rozhodli, že nebudeme čekat na konec nouzového stavu se založenýma rukama, ale pokusíme se pomoci v první linii. Nejsme zdravotníci a nemůžeme přímo léčit naše spoluobčany, ale můžeme pomoci tím, co umíme nejlépe zase my. Začali jsme tuto středu 23. března, kdy jsme zavezli do nemocnice prvních 30 obědů”, vysvětluje majitel restaurace.

 

 

Rád bych jménem nemocnice, poděkoval restauraci Styl&Interier za jídla, která nyní denně dodává pro náš zdravotnický personál. Této pomoci si velmi vážíme a navíc skvěle chutná.” říká Mgr. Jan Kvaček, ředitel Nemocnice Na Bulovce.

Ještě před pár dny byste bez předchozí rezervace v S&I těžko hledali volné místo. Dnes vyhlášená pražská zahrada zeje prázdnotou a čeká na ukončení nouzového stavu. Restaurace v omezeném provozu vaří, prodává polední menu přes okénko a rozváží obědy svým zákazníkům, podobně jako řada jiných provozoven. „Překvapilo nás, kolik zákazníků má obavy o naší budoucnost a vyjadřuje nám podporu v téhle šílené době. Chceme tu energii a sounáležitost posílat dál. Všechny v týmu posiluje vědomí, že i v kritické době pomáhají druhým se správnou věcí,“ doplňuje Marek Dudák proč se v existenčních potížích rozhodl pro pomoc druhým.

 

Každý se může přidat!

Je jasné, že 30 obědů nestačí pro všechny potřebné, a proto je tady skvělá možnost pro každého, kdo by se chtěl také zapojit. Charitativní obědy pro Bulovku od S&I můžete jednoduše objednat online a zaplatit přes platební bránu na https://bulovka.stylainterier.cz/ a navýšit tak počet obědů, které se následující den uvaří a rozvezou unaveným a obětavým zdravotníkům. Přikoupit charitativní oběd pro sestřičky a lékaře si můžete také symbolickým příplatkem ke každé objednávce závozu jídla z restaurace S&I, nebo přímo ve výdejovém okénku ve Vodičkově ulici.

 

AfterCorona Party – všechno jednou skončí!

Je jisté, že současná situace dříve nebo později odezní. Každý, kdo si dnes objedná jídlo, kávu nebo dezert s sebou, pomáhá restauracím především morálně přežít nejistou dobu. “Proto naši baristé a barmani již nyní naplánovali zahradní AfterCorona Party. Termín je zatím logicky neznámý, uspořádáme jej, až epidemie odezní a nebude to zdravotně riskantní. Každý, kdo nám nyní pomáhá svými objednávkami, dostane na oslavě vymazlený drink S&I jako poděkování za podporu v těžké době”, dodává na závěr Marek Dudák.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Zdraví klíčí v semínkách… Stačí je „odemknout“!

Posilují imunitu, pomáhají při některých civilizačních chorobách, jsou skvělým pomocníkem při různých dietách… Semínka či ořechy patří do oblíbené rodiny superpotravin, které jsou pro naše tělo prospěšné v mnoha směrech. Věděli jste ovšem, že díky vodě nabobtná nejen jejich objem, ale zároveň také několikanásobně zvýšíte obsah živin? Aktivujte prospěšné látky a objevte klíč ke svému zdraví!

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální je zvolit takovou cestu, kterou si neublížíme a bude nám příjemná i dlouhodoběji. Jedině tak totiž svému tělu dopřejeme skutečně to, co po zimě potřebuje. V žádném případě není nutné držet úplný půst, popíjet jen ovocné šťávy nebo třeba několik dnů po sobě jíst stejné jídlo. Bohatě stačí jídelníček s příchodem jara vhodně odlehčit a dopřát si na vitamíny bohatou rostlinnou stravu. Chcete-li letos očistu těla zkusit s chutí, rozumem a pestrou chutnou stravou, nechte se inspirovat recepty na chutné jarní menu od České veganské společnosti.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy