REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.


Restaurace každý den připravuje a dováží 30 obědů zdarma zdravotnickému personálu nemocnice Na Bulovce. “V restauraci Styl&Interier jsme se rozhodli, že nebudeme čekat na konec nouzového stavu se založenýma rukama, ale pokusíme se pomoci v první linii. Nejsme zdravotníci a nemůžeme přímo léčit naše spoluobčany, ale můžeme pomoci tím, co umíme nejlépe zase my. Začali jsme tuto středu 23. března, kdy jsme zavezli do nemocnice prvních 30 obědů”, vysvětluje majitel restaurace.

 

 

Rád bych jménem nemocnice, poděkoval restauraci Styl&Interier za jídla, která nyní denně dodává pro náš zdravotnický personál. Této pomoci si velmi vážíme a navíc skvěle chutná.” říká Mgr. Jan Kvaček, ředitel Nemocnice Na Bulovce.

Ještě před pár dny byste bez předchozí rezervace v S&I těžko hledali volné místo. Dnes vyhlášená pražská zahrada zeje prázdnotou a čeká na ukončení nouzového stavu. Restaurace v omezeném provozu vaří, prodává polední menu přes okénko a rozváží obědy svým zákazníkům, podobně jako řada jiných provozoven. „Překvapilo nás, kolik zákazníků má obavy o naší budoucnost a vyjadřuje nám podporu v téhle šílené době. Chceme tu energii a sounáležitost posílat dál. Všechny v týmu posiluje vědomí, že i v kritické době pomáhají druhým se správnou věcí,“ doplňuje Marek Dudák proč se v existenčních potížích rozhodl pro pomoc druhým.

 

Každý se může přidat!

Je jasné, že 30 obědů nestačí pro všechny potřebné, a proto je tady skvělá možnost pro každého, kdo by se chtěl také zapojit. Charitativní obědy pro Bulovku od S&I můžete jednoduše objednat online a zaplatit přes platební bránu na https://bulovka.stylainterier.cz/ a navýšit tak počet obědů, které se následující den uvaří a rozvezou unaveným a obětavým zdravotníkům. Přikoupit charitativní oběd pro sestřičky a lékaře si můžete také symbolickým příplatkem ke každé objednávce závozu jídla z restaurace S&I, nebo přímo ve výdejovém okénku ve Vodičkově ulici.

 

AfterCorona Party – všechno jednou skončí!

Je jisté, že současná situace dříve nebo později odezní. Každý, kdo si dnes objedná jídlo, kávu nebo dezert s sebou, pomáhá restauracím především morálně přežít nejistou dobu. “Proto naši baristé a barmani již nyní naplánovali zahradní AfterCorona Party. Termín je zatím logicky neznámý, uspořádáme jej, až epidemie odezní a nebude to zdravotně riskantní. Každý, kdo nám nyní pomáhá svými objednávkami, dostane na oslavě vymazlený drink S&I jako poděkování za podporu v těžké době”, dodává na závěr Marek Dudák.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Existuje dokonalé jídlo? Anthony Bourdain se to vydal zjistit

Anthony Bourdain byl rokenrolovou hvězdou světa gastronomie. Proslavil se v doběla rozpáleném pekle newyorských kuchyní, svým džentlmenstvím a láskou k francouzské kuchyni. V letech 2013–2018 se vydal na fascinující gastronomickou jízdu kolem světa. A jaký byl jeho cíl? Najít dokonalé jídlo.

číst dále ...

Dnes poprvé otevírá „Kukang Coffee“ – v Česku unikátní kavárna, která pomáhá chránit outloně na Sumatře!

Právě dnes otevřela své dveře prvním hostům unikátní „ochranářská“ kavárna „Kukang Coffee“! Můžete si v ní vychutnat šálek kávy a podílet se tím na ochraně outloňů a pomoci farmářům z daleké Sumatry. Poznejte s námi příběh kávy, která chrání přírodu!

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Zelenina jako strašák dětských talířů

Zelenina – základní potravina, která by měla mít své místo v dospělém, ale i dětském jídelníčku. Jenže donutit děti zeleninu jíst, bývá občas problém. Můžete ji ale šikovně schovat do jídel, ve kterých nepůjde tolik poznat. Přinášíme vám tipy, jak udělat pokrmy ze zeleniny atraktivnější a taky chutnější.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy