REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký jogurt je jedním největších vynálezů všech dob. Chladivý a osvěžující v polévce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řecký jogurt můžeme považovat za jeden z největších vynálezů všech dob. Obecně jogurt patří do kategorie mléčných produktů, které projdou procesem fermentace, tedy teplem za současného působení určitých baktérií. Jogurt je tedy součástí větší mléčné skupiny jako je třeba kefír, ayran, (jogurtový nápoj se solí), podmáslí, syrovátka či zakysaná smetana. Na rozdíl od ostatních mléčných produktů jako jsou třeba sýry, je překvapivě snadný k výrobě.


Potvrzení dlouhodobého významného objevu v roce 2006 jen završilo, co jsme již dávno asi věděli, nebo tušili. Bylo potvrzeno, že bakterie Lactic Acid, tedy baktérie mléčného kvašení, které jsou rozhodující pro transformaci mléka v jogurt, existují přirozeně v životních podmínkách.

Více se dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy